20 Şubat 2021 Cumartesi

Eğitime Katkı Ülkenin Geleceğidir



Ne verirsen elinle o gelir seninle!

Sosyal medya aracılığıyla bir anda yayılan İtalya’daki askıda kahve uygulamasını artık pek çoğumuz duyduk. Bazı değerler ülke, din, dil, ırk gözetmeksizin kendiliğinden gelişebiliyor. Kulağa ne kadar güzel geliyor değil mi? Son zamanlarda sosyal duyarlılık konusunda çok yol aldık. Vermeyi bilen güzel insanların sayıları her gün daha da artıyor. Böylece sokakta yaşamak zorunda olana, yetime, öğrenciye ve birçok ihtiyaç sahibine ulaşılmış oluyor. 

Tabi zamanın ruhu değiştikçe ihtiyaçlar yelpazesi de genişlediği için askıda uygulaması çeşitleniyor. Askıda kitap, askıda kıyafet, askıda bilet… Askıdaki uygulamalarla üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklar yüzünden yaşadıkları engeller ortadan kalkıyor ve yüzleri gülüyor. Yemekten kitaba, konser biletinden staj imkanına kadar öğrenciliklerini yaşamaları için tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Şimdi de askıda yemek var. Hem de günümüz şartlarında. Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yolları kesişen öğrenci ve mezunlar pandemi koşullarında 'askıda ekmek' pratiğini 'askıda yemek' olarak dijital ortama taşıdı ve TokTut sosyal girişimini başlattılar. Bağışçılara bireylerin yanı sıra şirket ve kurumların da
eklenmesiyle halkanın ne kadar genişlediğini, yaşanabilir bir dünyaya nasıl yaklaştığımızı siz düşünün.

Gençlere sizde nasıl destek verebileceğinizi
öğrenmek için >>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız diğer takipçilerimiz için önemli lütfen paylaşınız.