18 Şubat 2021 Perşembe

Avrupa'da ESC Programıyla Gönüllülük


ESC Programı dahilinde hangi ülkeler hangi avantajları sunuyor?



Eski adıyla EVS yeni adıyla ESC (European Solidarity Corps) programı 18-30 yaş arası gençlere Avrupa’da 2 aydan 12 aya kadar gönüllülük yapma imkanı sunuyor.

Gençlerin kişisel ve kültürel gelişimlerinde pozitif etki yapması kaçınılmaz olan bu projeler seçilecek ülkeler açısından farklı avantajlar sunuyor. Koronavirüs sürecinde Türkiye’den gönüllü alımları bir miktar sekteye uğrasa da yavaş yavaş bu alan tekrar Türkiye gençlerine açılıyor.


Yücel Kültür Vakfının ilgili sayfalarında faal projeleri ve projelerin gönüllü kabul sayılarını görebilirsiniz.


Bu projelerin tamamı Türkiye’den katılımcı kabul etmiyor. Yine de bağlantıyı incelemekte fayda var.
ESC projesi araştırırken hangi motivasyonla gittiğimizi iyi belirlememiz gerekiyor.

Hangisi olursa giderim mantığı bir süre sonra gerçek amacın dışına çıkmamıza sebep oluyor.
Her ülkenin farklı ekonomik durumu olduğu için gönüllüler farklı aylık cep harçlıkları alıyor. Bu rakam İtalya, Almanya gibi ülkelerde günlük 5-6 Euro civarında iken, Polonya, Romanya gibi ülkelerde günlük 3-4 Euro civarına düşebiliyor.


Bu fark aslında başvuru yapılacak ülkelerin ekonomik durumu hakkında da bize fikir veriyor.
Geçen yıl Avrupa’da en fazla gönüllü ağırlayan ülke olan Polonya, hem coğrafi konumu hem de diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması sebebiyle çokça tercih ediliyor. Bunun yanında bize kültürel olarak daha yakın olan Balkan ülkeleri ve Güney Avrupa ülkeleri de çokça rağbet görüyor.


En zor proje bulunan ülkelerse Birleşik Krallık ve Kuzey Avrupa ülkeleri konumunda. Bu ülkeler hem Türkiye’den gönüllü almak konusunda seçici davranıyorlar hem de çok fazla proje çıkarmıyorlar.


Yücel Kültür Vakfı, sizin en doğru projeye başvuru yapmanız için her zaman yanınızdadır. Bunun için www.yucelkulturvakfi.org‘dan bilgi alabilir ya da sorularınızı murat.kuru@yucelkulturvakfi.org adresine e-posta atarak çekinmeden sorabilirsiniz.


Aylık ücretsiz ESC eğitimlerimizi ve diğer çevrim içi etkinliklerimizi sosyal medya kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız diğer takipçilerimiz için önemli lütfen paylaşınız.