1 Mart 2021 Pazartesi

ESC (Avrupa'da Gönüllülük) Başvuruları Nasıl Yapılır?




ESC başvurularında nelere dikkat etmem gerekiyor?
ESC projeleri milyonlarca gencin hayalini süsleyen bir gönüllülük deneyimi vaat ediyor. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği'ne komşu ülke vatandaşlarının başvurabildiği 18-30 yaş arası bütün gençleri kapsayan bu projelerden birine kabul almak için atmanız gereken birkaç adım bulunuyor:

1) Avrupa Birliği Youth Portal'da üyelik açtın mı?
Öncelikle resmi site üzerinde bir profil oluşturman gerekiyor. Bu profili başvuru yaptığın kuruluşların da inceleyeceğini düşünerek bütün ayrıntılarıyla dolu dolu olmasına dikkat etmen gerekiyor.
Yukarıdaki bağlantıyı tıklayarak üyeliğini çabucak oluşturabilirsin!

2) CV ve motivasyon mektubun hazır mı?
Europass formatında hazırlanmış maksimum iki sayfalık CV'ni ve 2.000 karakteri geçmeyecek şekilde yine Europass üzerinden hazırlayacağın motivasyon mektubunu hazırlaman gerekiyor. Peki bunu nasıl mı yapacaksın?
Türkçe içeriği de olduğu için kolayca inceleyebilirsin!

3) Peki daha önce hiç CV ve motivasyon mektubu hazırlamadın mı?
Yücel Kültür Vakfı tarafından her ay düzenli olarak verilen ücretsiz ESC eğitimlerine katılabilirsin! Bunun için sosyal medya kanallarımızı takip edebilir web sitemizde üyelik açarak etkinliklere ücretsiz katılabilirsin!
4) Gönüllülük yapmış insanların deneyimlerini inceledin mi?
Bir projeye başvurmadan önce başkalarının deneyimlerinden faydalanmak hayati önem taşır. Başımıza neler gelebileceğiyle ilgili çoğu ayrıntıyı bu deneyimlerden öğrenebiliriz.

Birkaç deneyim örneği  için buraya bakabilirsiniz:
5) Açık projeleri düzenli olarak takip ediyor musun?
Senin için en uygun projeyi bulmak, binlerce opsiyon arasında seçim yapabilmek için her gün eklenen yeni projeleri takip etmen gerekir. Peki bunu hangi bağlantıdan yapmalısın?
Eğer düzenli olarak bu takip eder, eğitimlerini alırsan süreci hızlandırman mümkün olabilir. Avrupa'da 2 aydan 12 aya kadar gönüllülük yapma imkanı herkes için eşit mesafede duruyor. Peki sen ne kadar çok istiyorsun?

Yücel Kültür Vakfı'nın ücretsiz ESC eğitim ve bilgilendirme seminerlerine katılmayı unutma!>>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız diğer takipçilerimiz için önemli lütfen paylaşınız.