18 Şubat 2021 Perşembe

Gençleri Avrupa'ya Taşıyan Program

Eski adıyla EVS yeni adıyla ESC (European Solidarity Corps) Programı

ESC Programı, 18-30 yaş arasındaki gençlerin, birçok açıdan gelişimlerini artırmak amacıyla, yurt dışında veya kendi ülkesinde topluma faydalı projelerde gönüllü olmaya teşvik eden bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri; daha kapsayıcı bir toplum oluşmasına katkı sağlaması, dezavantajlı insanları desteklemesi ve toplumsal zorluklara karşı koyması için bir araya getirmektedir. Programın amacı; yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham veren ve güçlendiren bir deneyim sunmaktır.


BU PROGRAMA BAŞVURMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Avrupa Dayanışma Programında gönüllü olmanız için tek şart 18-30 yaş arasında olmaktır. Başka hiçbir koşul yoktur.

Projelerin uzunluğuna göre 2 aydan 12 aya kadar gönüllülük yapmanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; 2 ay veya daha kısa süreli bir projeye kabul alınırsa, daha sonra 12 aylık uzun dönem bir projeye de başvuru yapmanızın mümkün olacağıdır. Eğer önce uzun dönem projeye kabul alınırsa kısa dönem hakkınız ortadan kalkacaktır. Ancak, eğer önce kısa dönem bir projede gönüllülük yapılırsa, toplam 14 ay gönüllülük yapmanız mümkün olabilir.

Bu projelere başvuru için sizden EUROPASS formatında bir CV ve her projeye özel bir motivasyon mektubu yazmanız beklenir.

İkincil olarak da o projeye başvuru motivasyonunuzu anlatan 1.000 karakteri aşmayacak bir motivasyon mektubu yazmanız gerekiyor.

Yücel Kültür Vakfının düzenli olarak gerçekleştirdiği ücretsiz ESC Bilgilendirme Eğitimleri’ne katılabilirsiniz!

ESC PROGRAMINA KATILMAK İÇİN BİR ÜCRET ÖDEMEK GEREKİR Mİ?
ULAŞIM MASRAFLARINI KİM ÖDER? YABANCI ÜLKEDE Kİ CEP HARÇLIĞI?
KONAKLAMA VE YEMEK MASRAFLARI?


Bütün bu soruların cevapları ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayın.>>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız diğer takipçilerimiz için önemli lütfen paylaşınız.