12 Mart 2021 Cuma

Hedefi Olan Kadınlara Fırsat!

Güçlü Yarınlar Eğitimle Mümkün!

 Geçtiğimiz günlerde bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü geride bırakırken; ülkemizin dört bir yanında gerçekleşen kadın cinayetlerine, çocuk gelinlere, kadın-erkek arasındaki istihdam eşitsizliğine maalesef acı bir şekilde bir kez daha tanık olduk.

 Türk toplumunda kadın, hayatın her evresinde, toplumdaki herkes için önemli bir yere sahiptir. Farklı kültürlerde kadına bakış açısı, tanınan haklar, yüklenen sorumluluklar değişiklik gösterse de  aynı toplumda bile zaman içinde kültür ve din değişiklikleri gibi etkenlerle değer yargıları değişebilmektedir. 

 Üniversite mezunu olan kadınların oranı %7,6!

TÜİK 2018 verilerine göre; en az üniversite mezunu olan 25 ve daha yukarı yaştaki nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 2008 yılında %9,8 iken 2018 yılında %19,9 oldu. Bu oran cinsiyete göre incelendiğinde; 2008 yılında 25 ve daha yukarı yaşta olup en az üniversite mezunu olan kadınların oranı %7,6, erkeklerin oranı %12,1 iken bu oran 2018 yılında kadınlarda %17,5, erkeklerde ise %22,4 oldu.


 Hayallerine giden yolda el ele veriyoruz!

 Yücel Kültür Vakfı olarak; hem Yüksek Lisans ve Doktora hem de Yetenek (Sanat-Spor) Burslarımızla gençlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Ancak hala çok sayıda gencimizin eğitim hayallerine ulaşabilmeleri için desteğe ihtiyaç duyduğunu biliyoruz.

 2021'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel, daha çok gencimizin hayallerine kavuşması için bir proje başlattık.



Proje sahibi kadınlarımızın hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak adına, Mart ayı boyunca paylaşacağınız proje ve hedeflerinizi web sitemizin Destek Bekleyen Projeler sayfasında bir yıl boyunca, ücretsiz olarak, potansiyel destekçilerin dikkatine sunuyoruz.

Sen de hayallerin kadar güçlüysen bağlantıya tıklayarak proje detaylarını öğrenebilir, proje için başvuru yapabilir ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilirsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız diğer takipçilerimiz için önemli lütfen paylaşınız.